Eind 2019 jouw
plek om te wonen
en te leven.

Nieuwsbericht

Palenstein, een duurzame wijk

30-03-2017

Op woensdag 29 maart hebben de gemeente Zoetermeer, de woningcorporaties (waaronder De Goede Woning) en netbeheerder Stedin de ‘Green Deal Aardgasvrij Palenstein’ getekend!

Samen gaan we de mogelijk onderzoeken van (collectieve) duurzame warmtevoorzieningen in de wijk Palenstein. We willen de wijk aardgasvrij maken. Ook willen wij weten of ‘nul-op-de-meter’ renovaties vanaf 2018 mogelijk zijn. Daarnaast stellen we ons open voor het traject ‘Next Generation Woonwijken’ met Metropool regio Rotterdam Den Haag en voor ‘GREEN DEAL Experimenten Aardgasloze Wijken’.

Palenstein is de eerste wijk waarvoor een Green Deal getekend is. De herstructurering biedt extra kansen voor verduurzaming van het woningbestand in de wijk. Het Stadskwartier Palenstein is bij de oplevering nog niet aardgasvrij. Koken gebeurt straks al wel elektrisch, maar de verwarming is nog wel op aardgas. Het kunnen afsluiten van aardgas wordt bij de bouw wel voorbereid.

Stedin past in overleg met partijen de verschillende leidingnetten van gas en elektriciteit aan. De gemeente Zoetermeer faciliteert het proces en treedt op als intermediair tussen de betrokken partijen en de andere overheden zoals Rijk en Provincie.

Zoetermeer wil ook in de toekomst een prettige en gezonde stad blijven, waar inwoners volop kunnen genieten van hun leefomgeving: een natuurrijk en groen Zoetermeer. Deze ambitie komt voort uit het Klimaatakkoord van Parijs 2015 waarbij de Europese doelstelling tussen de 80 tot 95% CO2-reductie in 2050 ligt. Zoetermeer gaat voor 100% CO2-reductie in 2040.


Meer informatie?

We zijn volop bezig met de uitwerking van de plannen. Er is daarom nog geen documentatiepakket beschikbaar. Heeft u toch een vraag? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar woonservice@dgw.nl.

Cookievoorkeuren

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring. Lees meer.

Instellingen